Tel: +385(0)912051224 mbsportpula@gmail.com

Tvrtka Techim Sintoflon

,

Pagina_lattina_bbTvrtka Techim Sintoflon datira još iz daleke 1979. godine kada je iz Sjedinjenih država uvozila posebna maziva koja nisu bila naftni derivat jer su sadržavali, kao osnovni sastojak, fluorkarbonske smole (PTFE). Techim Sintoflon je prisutan kao specijalist u sektoru ne-tradicionalnih maziva već više od 20 godina i razvio je kompletnu paletu proizvoda koji djeluju protiv trenja za svaki mehanički dio motora i osmislio je inovativne aditive za goriva i niz drugih proizvoda koji predstavljaju zapravo „nišu“ na tržištu.
Početkom 80-tih godina Techim Sintoflon je počela sa proizvodnjom nekoliko proizvoda u Italiji, ali koristeći američke sastojke; uvijek joj je bio cilj proizvodnje bio taj da krajnji kupac osjeti rezultat ovih proizvoda u smislu smanjenja trenja i trošenja dijelova, a ne da se taj uspjeh primijeti samo na razini laboratorijskih instrumenata. Možemo slobodno reći da je cilj ostvaren i da su proizvodi Sintoflon sve cijenjeniji na tržištu, koje se pretežno sastoji od tehnički obrazovane klijentele.
Osim u sektoru automobila i motora, proizvodi za suzbijanje trenja i trošenja mehaničkih dijelova Sintoflon koriste se sve više i u industrijskom sektoru, u dijelu industrije gdje su potrebna maziva visokog stupnja efikasnosti, tj. maziva koja će pružiti odličnu zaštitu i istovremeno s kojima će se trošak energije smanjiti.
Područje koje ih zapravo najviše zaokuplja, i iz razloga što ih strast vuče prema tome, je automobilizam. U ovom sektoru nikad nisu štedjeli na energiji u nastojanju za proizvodom i formulom koja će omogućiti endotermičkim motorima da razviju veću performantnost u odnosu na klasičnih i maksimalnih 30-35%. Cilj nije lako dodirljiv ali nešto pozitivno su ipak uspjeli postići. Potvrda tomu su i testiranja u laboratorijima i višestruki pozitivan odgovor klijentele, bili oni orijentirani na sportski automobilizam ili ne.
Osim što efikasno podmazuju, proizvodi potiču globalno poboljšanje funkcioniranja motora kvalitetniji proces izgaranja. Stoga su odlučili razviti posebne aditive za gorivo koji bi mogli dati svoj doprinos u smislu efikasnosti, s ciljem da gorivo izgori što je potpunije moguće i istovremeno da se zagarantira nestanak trenja na dijelovima koji sudjeluju u tom procesu.

Skills

, ,

Posted on

7. siječnja 2015