Tel: +385(0)912051224 mbsportpula@gmail.com

Tarox sportski program

Tarox sportski program

Sposobnost rješavanja i najtežih problema otvorila su Taroxu vrata F1 godine 1980. kada je tvrtka imala tek 4 godine starosti. Sve je započelo na Velikoj nagradi Belgije, u Zolderu, na veoma zahtjevnoj stazi za kočione sisteme; tada je Diedier Pironi odlučio montirati na svoj Ligier specijalne klipove izdržljive na visokim temperaturama – i pobjedio je. Tako se dogodilo da su tadašnji glavni timovi F1 (Alfa Romeo, Lotus, March, McLaren, Renault i Williams) počeli upotrebljavati Taroxove klipove izdržljive na visokim temperaturama.

Tvrtka Tarox utemeljena je 1976. i nakon šest godina, 1982., pobjeđuje svjetsko prvenstvo Formule 1 sa automobilom tima Williams koji je vozio Keke Rosberg. Bio je to privilegirani uzlet tvrtke Tarox, čiji je utemeljitelj Gianni Taroni, koja je u kratkom roku stigla do vrha zahvaljujući – gotovo maničnom – istraživanju optimalnog rada kočnica.
Moramo naglasiti da je od 2004. proizvodnja Tarox kočnica unutar normi UNI EN ISO9000 i usklađena je sa zahjtevima njemačkog KBA. No, ono što je najbitnije je da iza svake kočnice stoje testiranja na cesti i na stazi (kako bi se isprobali najteži mogući uvjeti), istraživanje novih materijala i naprednih tehničkih rješenja, za cestovna vozila kao i za automobile za utrke.

Skills

Posted on

10. lipnja 2014