Tel: +385(0)912051224 mbsportpula@gmail.com

Sintoflon aditivi

Sintoflon aditivi

Osim što efikasno podmazuju, ovi proizvodi potiču opće poboljšanje u funkcioniranju motora i kvalitetniji proces izgaranja. Polazeći od navedenog uspjeha, odlučeno je da se razviju posebni aditivi za gorivo koji bi mogli „preuzeti glavnu riječ“ na području efikasnosti, s ciljem da gorivo u izgori što je potpunije moguće i istovremeno da se zagarantira nestanak trenja na dijelovima koji sudjeluju u tom procesu.

Tvrtka Techim Sintoflon je prisutna kao specijalist u sektoru ne-tradicionalnih maziva već više od 20 godina i razvila je čitavu paletu proizvoda koji djeluju protiv trenja za svaki mehanički dio motora. Osmislila je i inovativne aditive za goriva i niz drugih proizvoda koji – zapravo -predstavljaju  „nišu“ na tržištu.

Početkom 80-tih godina Techim Sintoflon je počela sa proizvodnjom nekoliko proizvoda u Italiji koristeći američke sastojke (još je 1979. Uvozila iz SAD-a posebna maziva koja nisu bila naftni derivat jer su sadržavali, kao osnovni sastojak, fluorkarbonske smole – PTFE).

Cilj proizvodnje joj je uvijek bio taj da krajnji kupac osjeti rezultat ovih proizvoda u smislu smanjenja trenja i trošenja dijelova, a ne da se taj uspjeh primijeti samo na razini laboratorijskih testiranja. Možemo slobodno reći da je cilj ostvaren i da su proizvodi Sintoflon sve cijenjeniji na tržištu, koje se pretežno sastoji od tehnički obrazovane klijentele.

Osim u sektoru automobila i motora, proizvodi za suzbijanje trenja i trošenja mehaničkih dijelova Sintoflon koriste se sve više i u industrijskom sektoru, u dijelu industrije gdje su potrebna maziva visokog stupnja efikasnosti, tj. maziva koja će pružiti odličnu zaštitu i s kojima će se istovremeno trošak energije smanjiti.

Tvrtka Techim Sintoflon je obiteljska tvrtka. Područje koje ju zapravo najviše zaokuplja je automobilizam, između ostalog, zato što strast vuče „muški“ dio obitelji prema tome. Stoga u ovom sektoru nikad nisu štedjeli na energiji u nastojanju da slože proizvod i formulu koja će omogućiti endotermičkim motorima da razviju veću performantnost u odnosu na klasičnih i maksimalnih 30-35%. Cilj nije lako dodirljiv ali nešto pozitivno su ipak uspjeli postići. Potvrda tomu su i testiranja u laboratorijima i višestruki pozitivan odgovor klijentele, bili oni orijentirani na sportski automobilizam ili ne.

 

Skills

Posted on

9. lipnja 2014