Tel: +385(0)912051224 mbsportpula@gmail.com

A.M.C. sprej za čišćenje aluminijskih kolektora Sintoflon Alluminium Manifold Cleaner

AMC_

 

ČIŠĆENJE USISNIH GRANA
EGR – TURBO – INTERCOOLER

A.M.C. – za aluminijske kolektore kod benzinskih motora

Problem: pri procesu izgaranja, zrak do goriva treba dospijeti u idealnoj količini, temperaturi i brzini te pod idealnim pritiskom kako bi se proces izgaranja
mogao odviti što potpunije i što brže. Zbog
kruženja ispušnih plinova i para lako se zaprljaju kolektori, ventili EGR, lopatice turbine, intercooler, začepljujući tako i
limitirajući količinu zraka koja ulazi u komoru za izgaranje.Osim toga, uprljani intercooler sprječava akedvatno hlađenje zraka a time smanjuje i količinu zraka koja ulazi u komoru za izgaranje. Negativan rezultat koji iz toga slijedi je smanjenje učinka, prevelika potrošnja, dimljenje iz ispušnog sistema, itd.
Rješenje: veoma je bitno da se očiste svi prolazi zraka u cilju izbjegavanja skupih intervencija otvaranja i čišćenja dijelova. Sintoflon je razvio djelotvorne sprejeve koji otapaju u kratkom vremenskom razdoblju taloge, nečistoće, lakove i
mješavine cinkovog oksida sa željezo
(III)-oksidom, bez potrebe da se bilo što rastavi. Dovoljno je samo pošpricati
tekućinu u kolektor dok je motor u pogonu. Nakon nekoliko minuta sve se površine očiste od nečistoća koje će izaći iz ispušnog sistema. Nema nikakvih opasnosti za katalizator.

PRIMJENA:

Temeljito čisti kolektore, karburatore, usisni leptir, turbine, EGR ventil, intercooler, komoru za izgaranje i ventile. Otapa masne i karbonske naslage, lak, gume u usisnom sistemu bez potrebe da se isti razmontira.

PREDNOSTI:

Optimalizira izgaranje usljed povećanog usisa zraka, a smanjuje količinu HC i CO. Rezultat su manja potrošnja, veća performantnost. Ne oštećuje ni katalizator ni Lambda sondu.

DOZIRANJE:

Ovisi o količini prljavštine. Tako se bočica od 400 ml može iskoristiti i na više vozila.

UPUTA ZA UPORABU:

PROIZVOD JE ISKLJUČIVO ZA PROFESIONALNU UPORABU!

Zagrijati motor do radne temperature.

Ne špricati kroz debimetar već otpustiti vezicu samog otvora debimetra kako bi se mogla provući cjevčica koju dobijete uz sprej.

Dovesti motor na srednje okretaje i naizmjenično špricati proizvod nekoliko sekundi i davati gas do kraja kako bi motor imao vremena upiti i tekućinu i otopljenu prljavštinu.

Nakon što ste dovršili tretman, provozati auto po cesti nekoliko km održavajući motor na višim okretajima kako bi se čišćenje privelo kraju.

 

 

Skills

, , , , ,

Posted on

30. prosinca 2014